Compressieproducten

Compressietherapie vormt de basis van de behandeling van oedeemklachten (vochtophoping). Van Hulten is een all-round leverancier en aanmeter van diverse compressiehulpmiddelen.

Op het moment dat een arm of been nog niet oedeemvrij is, dan dient eerst het oedeem uit het lichaamsdeel te worden gezwachteld. Alleen op een oedeemvrij lichaamsdeel kan een kous worden aangemeten. Anders is deze zeer snel te ruim geworden en is de kous niet in staat het lichaamsdeel dun te houden. Naast het conventionele zwachtelen is er nu ook de moderne VaroCare klittenbandzwachtel. Een zwachtel die je met klittenband gemakkelijk (zelf) kunt verstellen. Een stuk minder belastend voor u als gebruiker, maar ook voor diegene die de zwachtels normaliter aanbrengt. Van Hulten is ook leverancier van het VaroCare systeem.

Op het moment dat een arm of been oedeemvrij is, dan kan er een kous worden aangemeten. Therapeutische elastische kousen bevorderen door middel van uitwendige druk de bloedstroom zodanig dat uw klachten niet meer terugkeren. Het is daarbij belangrijk dat de kousen zorgvuldig worden aangemeten. Hiervoor bent u aan het juiste adres bij van Hulten.

Tot slot levert van Hulten ook :

  • Compressiebroeken
  • CompressieBH’s
  • Verzorgingsproducten voor uw hulpmiddelen
  • Aan- en Uittrekhulpmiddelen