Aan- en uittrekken

Goede aan- en uittrekinstructies voor therapeutische elastische kousen maken daadwerkelijk het verschil! Soms is het nodig om hiervoor een aan- of uittrekhulpmiddel te gebruiken. Het is belangrijk dat u nog zo lang als mogelijk zelf u kous aan- en uit kunt trekken. Bij de keuze voor de juiste kous wordt ook gekeken naar het aantrekgemak van de kous.

De zorgverzekeraar hebben gepaalde regels opgesteld over het leveren van aan- en uittrekhulpmiddelen. Als de thuiszorg bij u de kousen aantrekt, dan wordt er geen aan- of uittrekhulpmiddel vergoed. Deze komt dan voor uw eigen rekening. Mocht u de kousen zelf kunnen aantrekken en uittrekken met een extra hulpmiddel dan wordt deze vergoed door de verzekeraar vanuit de basisverzekering. Van Hulten elastische kousen werkt samen met een ergotherapeut uit de regio. Diegene kan samen met u oefenen met verschillende hulpmiddelen om tot een goede keuze te komen. Van Hulten zal uiteindelijk het hulpmiddelen leveren en declareren bij de verzekeraar.

Van Hulten Elastische Kousen biedt diverse aan- en uittrekhulpmiddelen aan. Mocht u dit product bij ons willen aanschaffen dan hanteren wij onderstaande prijzen. Let op: afhankelijk van uw situatie vergoed de zorgverzekeraar aan- en uittrekhulpmiddelen.

Glijzakken:

  • Simslide €21,50
  • Easy-Slide arm €20,00
  • Magnide voor gesloten teen €25,50
  • Budget-variant Minimax €10,00

Griphandschoenen: €5,00 per paar

Ook voor arm-verlengde hulpmiddelen kunt u bij Van Hulten terecht:

Doff n Donner € 80,00

Handylegg € 110,00

Handyfix € 100,00